Главният прокурор Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с председателя Асоциацията

...
Главният прокурор Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с председателя Асоциацията
Коментари Харесай

Гешев и бизнесът ще си помагат срещу източването на държавата

Главният прокурор Иван Гешев подписа меморандум за съдействие с ръководителя Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. Целта на съглашението е организацията и държавното обвинение да си партнират при създаването и осъществяването на сложни ограничения за попречване, определяне и санкциониране на нарушаванията на нормативните правила във всички области на стопанството.

От АИКБ обявиха, че за тях е извънредно значимо не просто да бъдат установени съществуването на сиви практики и да бъдат разпознати незаконните дейности в региона на енергетиката, строителството, превоза, лицензионните и другите регулаторни режими, само че и нарушителите да бъдат наказвани с оглед възпиращо деяние и предварителна защита.

" Сивата стопанска система, корупционните практики и неналичието на сигурност за вложенията са измежду главните фактори за задържане на растежа на българската стопанска система. АИКБ може и има подготвеност да окаже подпомагане на Прокуратурата с справедлив и способен разбор на действия в разнообразни браншове на икономическия живот в страната ", акцентират от обвиняването. 

Според подписания меморандум асоциацията ще алармира прокуратурата при установени нередности, пораждащи подозрение за осъществяването на незаконна активност като корупция, занемареност в обществени предприятия, които са държавна или общинска благосъстоятелност, пазарни операции при търговията с електрическа енергия, обири на предприятия, източване на публичните фондове посредством злоупотреби с инвалидни пенсии, приемане на наследващи се компенсации за безработица и болнични, издаване на решения на органите на здравната експертиза при определяне на работоспособността, типа и степента на увреждане на лица в нарушаване на нормативната уредба.

" В меморандума е записано още, че ще се изследват и ползват положителни европейски и международни практики в противодействието на корупцията, изпирането на пари и данъчните закононарушения. А страните годишно ще правят обзор на осъществяването на този меморандум ", оповестиха от АИКБ. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР